Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, AKP Genel Başkanı'nın "Kuvayi Milliye neyse Hamas odur" şeklindeki ifadelerine sert bir şekilde yanıt verdi. Köybaşı yaptığı açıklamada, "Kuvayi Milliye, Türk Ulusunun varoluş mücadelesinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı şanlı Kurtuluş Savaşı'nın adıdır. Kuvayi Milliye, Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bunu Hamas ile karşılaştırmak, tarihimize ve milli mücadelemize yapılabilecek en büyük saygısızlıktır" dedi.

Köybaşı, AKP Genel Başkanı'nın bu sözlerini kesin bir dille reddettiklerini ve Kuvayi Milliye'nin, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük adına verdiği mücadelenin en önemli simgelerinden biri olduğunu vurguladı. Ayrıca Başkan Köybaşı, "Vatan savunması ve bağımsızlık mücadelesiyle özdeşleşmiş Kuvayi Milliye ruhu, her türlü terör ve şiddet olayından tümüyle bağımsızdır. Bu tür kıyaslamalar, hem tarihimize hem de ulusal değerlerimize açıkça hakarettir" ifadelerini kullandı.
Erden Köybaşı, tüm Türkiye'yi ve Balıkesir halkını, milli değerlerimizi ve tarihimize sahip çıkmaya davet etti. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu tür yanlış beyanatlar karşısında her zaman gerçekleri savunacaklarını ve tarihimize yönelik çarpıtmalara izin vermeyeceklerini belirtti.

(Murat Yılmaz)