AK Parti Balıkesir’de 18 ilçe belediye başkan adayları belli oldu. Çok konuşulan Altıeylül ilçesinde değişim yaşanırken, Karesi’de mevcut aday ile yola devam dendi.

Uzun zamandır beklenen AK Parti ilçe adayları nihayet netleşti. Vatandaşlar tarafından da çokça merak edilen Karesi ve Altıeylül ilçelerinin adayları başta olmak üzere 18 ilçe adayının isimlerini yarın AK Parti Genel Başkan Yardımcılarından açıklanması bekleniyor.

ALTIEYLÜL’DE DEĞİŞİM KARESİ’DE ORKAN

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın adaylığının açıklanmasının ardından en çok merak edilen Altıeylül ve Karesi Belediye Başkan adayları sonunda belli oldu. Altıeylül’de kırsal mahallelerin sorunlarına bir türlü yanıt vermeyen Hasan Avcı’nın üstü çildi. Altıeylül’de yeni bir adayla seçime giden AK Parti’nin adayı Mesut Eray oldu. Karesi’de Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sagay ile isimleri birçok kez kulislerde yankılanan Dinçer Orkan ise yeniden aday gösterildi.

6 İLÇEDE DEĞİŞİM YOK!

Balıkesir’in merkeze uzak ilçelerinin 6’sinde ise değişim yaşanmadı. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’un 2 dönem kuralına takılacağı ve aday gösterilmeyeceği söylentileri netlik kazandı. Cankul 3’üncü döneminde de aday olarak gösterildi. AK Parti, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy olmak üzere 6 ilçede mevcut başkanlar aday gösterildi.

SAVAŞTEPE VE BİGADİÇ’TE DEĞİŞİM!

AK Parti Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ve Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ile yolları ayırdı. İki mevcut belediye başkanı yerine Savaştepe Belediye Başkan Adayı Ümmet Şamil Zengin, Bigadiç Belediye Başkan Adayı Mustafa Göksel oldu.

AK PARTİ’NİN MUHALEFET OLDUĞU İLÇELERDE ADAYLARI!

2019 Yerel Seçimlerinde Balıkesir’de kaybettiği 10 ilçenin Cumhur İttifakı’nda MHP’ye bıraktı. MHP Susurluk Belediye Başkan Adayı Fahrettin Şener ve MHP Gömeç Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. AK Parti’nin muhalefet olduğu 8 ilçede ise adayları şu şekilde oldu; Edremit Belediye Başkan Adayı Muhammet Vurmaz, Burhaniye Belediye Başkan Adayı Mustafa Aysel, Ayvalık Belediye Başkan Adayı Ali Gür, Balya Belediye Başkan Adayı Cüneyt Çalışkan, Erdek Belediye Başkan Adayı Turan Gün, Manyas Belediye Başkan Adayı İbrahim Koman olurken, Bandırma’da eski belediye başkanı Cemal Öztaylan oldu. Cemal Öztaylan geçtiğimiz Genel Seçimlerde oğlu Ali Taylan Öztaylan’ı Milletvekili çıkarmayı başarmıştı.

Haber: Hüseyin TÜLEK